In de media

Als je zo om je heen kijkt, zie of hoor je vrij weinig van strippers. Het is natuurlijk ook niet zo gek. Strippers zijn ook normale mensen. Het is meestal niet zo dat je iemand aankijkt en meteen denkt: dat is een stripper!

Strippers zijn voor een aantal mensen nog taboe. Toch wordt het steeds meer geaccepteerd. Er zijn ook films over strippers. Niet alleen over de vrouwelijke, maar ook een aantal over de mannelijke strippers!

De meest recente zullen de Magic Mike films zijn. De film gaat over een groep strippers die veel optredens doen onder de naam Xquisite. Ze zijn erg bekend en doen veel optredens. In latere films doen ze niet alleen de optredens in hun eigen nachtclub, maar ook op andere locaties. De strippers hebben veel plezier in hun werk.

Een andere film over strippers is de film Striptease. Dit gaat over een vrouw die de voogdij over haar kind verliest en geld nodig heeft om in hoger beroep te gaan. Ze besluit daarom te gaan werken als stripper. Eén van de congresleden komt naar de stripclub en wordt verliefd op haar.

Chippendales

Chippendales

Een andere film over strippers is de film The Full Monty. Deze film gaat over een stel mijnwerkers. De mijn waar zij werken sluit. Maar één van de arbeiders heeft dringend inkomsten nodig. Hij ziet op een dag heel veel vrouwen naar een show van de Chippendales gaan. hij besluit om samen met een aantal andere mannen, een soortgelijke act op te zetten.

Op basis van de film is ook een musical ontworpen. In 2009 is deze ook te zien geweest in Nederland.

Chippendales is de naam van een groep mannen uit New York. Zij waren stripper bij een gelijknamige stripclub in New York. De Chippendales geven nu wereldwijd shows, die erg goed lopen.